Συμμετοχή στην Πρώτη έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και καινοτομίας Beyond 4.0

Η έκθεση αποτέλεσε βήμα για τους Δήμους της Ελλάδας να παρουσιάσουν τις καινοτομίες τους στο πλαίσιο των smart cities, κάνοντάς τους συν διαμορφωτές μιας νέας εποχής για την τοπική αυτοδιοίκηση και το ψηφιακό μέλλον της χώρας μας.

Σε αυτό το πλαίσιο συμμετείχαμε ενεργά ως ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας , παρουσιάζοντας την δική μας ψηφιακή εξέλιξη στην ψηφιακή εκπαίδευση – ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσω έξυπνων εργαλείων και εφαρμογών. Πιο συγκεκριμένα, θεματική του περιπτέρου μας ήταν η εφαρμογή “Return the Good – Κάνε το καλό” που προσκάλεσε τους πολίτες να γίνουν πρεσβευτές καλής θελήσεως και να “ανακυκλώσουν το καλό” μέσω μιας δωρεάν, ηλεκτρονικής εφαρμογής στο returnthegood.fodsakm.gr, στην οποία γίνεται η καταγραφή καλών πράξεων.

Κοινός παρονομαστής  για όλους μας είναι η αναγκαιότητα να προχωρήσει η Ελλάδα στις δομικές αλλαγές που χρειάζονται προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, η οποία βρίσκεται ήδη εν εξελίξει, αφού η πανδημία του κορωνοϊού ανάγκασε τόσο τις επιχειρήσεις όσο και το δημόσιο να υιοθετήσουν άμεσα ψηφιακές πρακτικές και λύσεις. Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουμε χρέος να μην αφήσουμε κανέναν πίσω στη νέα ψηφιακή εποχή!

Κοινοποιήστε αυτή την είδηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
error: