Ημερίδα: Δράση με δέντρα

Θέμα: «Κανένα φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο ΧΥΤΑ Μαυρορράχης».

Σύσκεψη με τη συμμετοχή στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και της διοίκησης του περιφερειακού Συνδέσμου ΦοΔΣΑ Κ. Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Συνδέσμου.
Θέμα της σύσκεψης ήταν η συγκέντρωση και αξιοποίηση των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων στην περιοχή της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.
Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦοΔΣΑ ΚΜ Μιχάλης Γεράνης παρουσίασε στους εκπροσώπους των δήμων το κοινό πρόγραμμα δράσης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του ΦοΔΣΑ ΚΜ για την διαχείριση και αξιοποίηση όλων των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Σύμφωνα με τον κ. Γεράνη από φέτος θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα συγκέντρωσης και αξιοποίησης των χριστουγεννιάτικων δέντρων σε όλη την μητροπολιτική ενότητα της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία τόσο με το ΥΠΕΝ και τον υπουργό Σ. Φάμελο όσο και με τα τρία δασαρχεία της περιοχής, της Θεσσαλονίκης, του Λαγκαδά και του Σταυρού.
Όπως είπε ο κ. Γεράνης οι δήμοι θα αναλάβουν την υποχρέωση να συγκεντρώσουν
χωριστά όλα τα χρησιμοποιημένα δέντρα και στη συνέχεια θα τα οδηγήσουν σε προκαθορισμένα από τα δασαρχεία σημεία όπου θα έχουν τοποθετηθεί με τη φροντίδα του ΦοΔΣΑ ειδικές υποδομές για τον τεμαχισμό και την αξιοποίησή τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δώσει μέχρι τώρα τα δασαρχεία στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης έχουν διατεθεί περίπου 50.000 φυσικά δέντρα κυρίως από τις εγκαταστάσεις του Ταξιάρχη Χαλκιδικής και τα οποία για πρώτη φορά φέτος θα επιχειρηθεί να συλλεχθούν ως πράσινα απόβλητα και να αξιοποιηθούν είτε ως πέλετ είτε ως εδαφοβελτιωτικό.

Κεντρικό σύνθημα της δράσης είναι: «κανένα φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο ΧΥΤΑ Μαυρορράχης». Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦοΔΣΑ Μ. Γεράνη, ο ΓΓ Γραμματέας του φορέα Στ. Λαφαζανίδης, οι αντιδήμαρχοι Θέρμης και Λαγκαδά Σωκρ. Σαμαράς και Στ. Γεωργιάδης και η προϊσταμένη πρασίνου του δήμου Μενεμένης – Αμπελοκήπων Δ. Μιχαηλίδου.

Παρακαλούμε για την ανάρτηση ή δημοσίευση – Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Κοινοποιήστε αυτή την είδηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
error: