Απολογισμός Δράσης “Επιχείρηση Re-play”

 

                                   Θεσσαλονίκη, 12/01/2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος, ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας εδώ και 5 χρόνια διοργανώνει τη δράση  που ενισχύει την επανάχρηση με Δήμους από όλη την Κεντρική Μακεδονία, με τίτλο: «Επιχείρηση Replay». Στόχος η προβολή της έννοιας της επαναχρησιμοποίησης αλλά και της αλληλεγγύης με την ευκαιρία των εορτών.

 

Μέσα από αυτή την προσπάθεια μυούμε τα παιδιά στην αλλαγή συμπεριφοράς «από τη θεωρία στην πράξη» και τον τρόπο με τον οποίο μέσα από τις καθημερινές μας δραστηριότητες μπορούμε να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος”.

 

Αυτή την προσπάθεια ο κόσμος την αγκάλιασε, έγινε αρωγός και συμπαραστάτης μας συμβάλλοντας ουσιαστικά στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών.

 

Μετά από την επιτυχή έκβαση της δράσης μας ξεκινήσαμε τις παραδόσεις των Παιχνιδιών και όσα έχει συλλέξει ο Δήμος Χαλκηδόνος  χαρίσθηκαν σε δυο ιδρύματα:

  • Τον οργανισμό κοινωνικής φροντίδας Αγκαλιά για τα παιδιά, ο οποίος είναι μια εθελοντική, φιλανθρωπική οργάνωση με έδρα την Θεσσαλονίκη. Δρα πανελλαδικά με σκοπό την φροντίδα και την στήριξη παιδιών και άπορων οικογενειών καθιστώντας δυνατή την αξιοπρεπή διαβίωση τους.
    2) Την ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, μία ομάδα εθελοντών πολιτών και σκοπό έχει να συνδράμει σε πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα αυτήν τη δύσκολη χρονική περίοδο, τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνοι τους.

 

«Σε αυτή την προσπάθεια, μας αγκάλιασαν όλοι οι πολίτες, έδειξαν  την έμπρακτη συμπαράσταση τους αλλά κυρίως έδειξαν τη διάθεση για συμμετοχή και προσφορά. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλο τον κόσμο που συνέβαλε τα μέγιστα.  Δίνουμε υπόσχεση να συνεχίσουμε κάνοντας την επιχείρηση re – play  μια αγαπημένη συνήθεια που ταυτόχρονα θα μοιράζει χαμόγελα σε πολλά παιδιά», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ ΚΜ, Μιχάλης Γεράνης.

 

«Θα ήθελα να εκφράσω τις πιο θερμές μου ευχαριστίες σε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους από όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου μας για τη συμμετοχή τους στη δράση που συνδιοργανώσαμε με τον ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας», τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος. Όπως είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος «είναι πολύ σημαντικό μικρά παιδιά να χαρίζουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια και βιβλία ως μια πράξη αγάπης και φιλίας προς παιδιά που θέλουν αλλά δεν μπορούν να τα αποκτήσουν. Η ανταπόκριση των παιδιών μας ήταν ιδιαίτερα συγκινητική και δίνει σε όλους μας μαθήματα προσφοράς και αλληλεγγύης».

 

 

 

 

 

 

‘”

Κοινοποιήστε αυτή την είδηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
error: