Δράση “Επιχείρηση Re-play”

Θεσσαλονίκη, 15/12/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Μιχάλης Γεράνης : Με τη δράση “Επιχείρηση Re-play” προωθούμε με τον πιο άμεσο και ουσιαστικό τρόπο την ιδέα της επανάχρησης και ταυτόχρονα δίνουμε ένα μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς»!


Στο πλαίσιο της προσπάθειας για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος ο ΦΟΔΣΑ εδώ και 5 χρόνια διοργανώνει τη δράση που ενισχύει την επανάχρηση με Δήμους από όλη την Κεντρική Μακεδονία. Φέτος η δράση ξεκινάει με το Δήμο Χαλκηδόνος , με τίτλο: «Επιχείρηση Replay» στοχεύοντας στην προβολή της έννοιας της επαναχρησιμοποίησης αλλά και της αλληλεγγύης με την ευκαιρία των εορτών.

Μέσα από αυτή την προσπάθεια θέλουμε να μυήσουμε τα παιδιά στην αλλαγή συμπεριφοράς «από τη θεωρία στην πράξη» και τον τρόπο με τον οποίο μέσα από τις καθημερινές μας δραστηριότητες μπορούμε να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος”. Βασική ιδέα της δράσης είναι η συλλογή παιχνιδιών και βιβλίων τα οποία θα προσφερθούν από τα παιδιά σε ιδρύματα που φιλοξενούν συνομηλίκους τους ή σε άπορες οικογένειες (Δίκτυα Αλληλεγγύης) και κέντρα προσφύγων.

Σε αυτή την προσπάθεια, σας θέλουμε αρωγούς και συμπαραστάτες να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά μας στο θέμα της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης, της επαναχρησιμοποίησης των υλικών, αλλά και να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση τους.

Χαρίζοντας ένα βιβλίο η ένα παιχνίδι κάνουμε μια πράξη αγάπης και φιλίας προς εκείνα τα παιδιά που το θέλουν αλλά δεν μπορούν να το αποκτήσουν. Αυτή είναι και η κεντρική φιλοσοφία της δράσης συνδυάζοντας το περιβαλλοντικό αλλά και κοινωνικό πρόσημο.

Σας περιμένουμε στα τρία σημεία συλλογής παιχνιδιών :
Α. 15 Δεκεμβρίου ώρες 16.00 – 19.00 Δημαρχείο Κουφαλίων
Β. 16 Δεκεμβρίου ώρες 16.00 – 19.00 ΚΑΠΗ Χαλκηδόνας
Γ. 17 Δεκεμβρίου ώρες 16.00 – 19.00 Δημαρχείο Αγίου Αθανασίου

Κοινοποιήστε αυτή την είδηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
error: