1ο Βραβείο GREEN AWARD 2021 για το ΦΟΔΣΑ ΚΜ – Κατηγορία Περιβαλλοντική εκπαίδευση

Με το πρώτο Βραβείο για το Περιβάλλον GREEN AWARD 2021 στην κατηγορία «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση μαθητών από Περιφέρεια ή ΦΟΔΣΑ » τιμήθηκε Ο ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας από το διεθνή ενημερωτικό φορέα THE ECONOMIST, σε συνεργασία με το  powergame.

Το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος Γεράνης Μιχάλης, στο αναπτυξιακό συνέδριο Τhe Thessaloniki Metropolitan Summit, όπου πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, παρουσία Ελλήνων και ξένων αξιωματούχων, υπουργών της κυβέρνησης, επιχειρηματιών και εκπροσώπων φορέων.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ ΚΜ Γεράνης Μιχάλης δήλωσε: « Το βραβείο αυτό ανήκει σε όλη την Αυτοδιοικητική οικογένεια  της Κεντρικής Μακεδονίας, τους 38 Δημάρχους, τους εργαζόμενους του ΦΟΔΣΑ, τους συνεργάτες και όλους του συναδέλφους.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οραματιζόμαστε «μία πράσινη περιφέρεια πρωτοπορίας και καινοτομίας». Επενδύουμε στη γνώση, επενδύουμε στην εκπαίδευση για αυτό άλλωστε έχουμε αιτηθεί «Να θεσμοθετηθεί από την πολιτεία κάθε δημόσιο έργο, να έχει ενσωματωμένη τη διαρκή και συστηματική του σύνδεση με την πανεπιστημιακή κοινότητα». Οι νέοι επιστήμονες που αύριο θα σχεδιάζουν, να μπορούν να «συμμετέχουν» ως μέρος της πανεπιστημιακής τους εκπαίδευσης στο σχεδιασμό ενός πραγματικού έργου. Αυτοί που θα κατασκευάζουν, να «επιβλέπουν» την κατασκευή του και αυτοί που στο μέλλον θα το λειτουργούν, να «εργάζονται» σε αυτό.

Οι Πρωτοβουλίες για την περιβαλλοντική ενημέρωση όλων των σχολικών βαθμίδων μπορούν πραγματικά να αλλάξουν το μέλλον της Ελλάδας προς το καλύτερο. Η Παιδεία με την Αυτοδιοίκηση είναι οι δύο ράγες πάνω στις οποίες μπορεί να τρέξει επιτέλους μπροστά το τρένο της χώρας και εμείς επενδύουμε σε αυτό γιατί αγωνιούμε για την αναπτυξιακή πορεία  ευρύτερα του τόπου μας.

Συντονιστής στο Συνέδριο «The Thessaloniki Metropolitan Summit» ήταν ο Alasdair Ross διευθυντής του The Economist Intelligence Unit. Τις εργασίες του συνεδρίου συντόνισε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ. Το «παρών» δώσαν επίσης οι Ελισάβετ Λι, Γενική πρόξενος των ΗΠΑ Θεσσαλονίκης, ο Φιλίπ Νεγκρεάνου, Αναπληρωτής επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου για τις μεταφορές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Φράνσις Φάνον, Πρώην βοηθός γραμματέα για ενεργειακούς πόρους στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και η Εμμανουέλ Μέρ, επικεφαλής για τη Βιώσιμη Παραγωγή, Μονάδα Προϊόντων & Κατανάλωσης, την Κυκλική Οικονομία & Πράσινη Ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης, η Άννα Παναγοπούλου, Διευθυντής ERA & καινοτομίας, ΓΔ έρευνας και καινοτομίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο υφυπουργός για θέματα Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης. Επίσης, ο Αλέξης Χαρίτσης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η Κατερίνα Νοτοπούλου, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης, Κεντρικής Μακεδονίας και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος  Θεσσαλονίκης.

Κοινοποιήστε αυτή την είδηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
error: