Κοπή Πίτας 2019

Θέμα: «Κοπή Πίτας στο ΣΜΑ Ευκαρπίας από τον Περιφερειακό Σύνδεσμο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας».

Την κοπή της πίτας του πραγματοποίησε ο Περιφερειακός Σύνδεσμος ΦοΔΣΑ Κ. Μακεδονίας στο χώρο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Ευκαρπίας που συμπλήρωσε δυο χρόνια λειτουργίας.

Με την ευλογία του σεβασμιότατου μητροπολίτη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και παρουσία του προέδρου της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λ. Κυρίζογλου ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΦΟΔΣΑ –Πρόεδρος ΔΣ Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη Μιχάλης Γεράνης έκοψε την πίτα και αναφέρθηκε στα δυο χρόνια λειτουργίας του ΣΜΑ Ευκαρπίας. Όπως τόνισε ο κ. Γεράνης σε αυτά τα δυο πρώτα χρόνια λειτουργίας των εγκαταστάσεων του ΣΜΑ οι τοπικοί δήμοι που εξυπηρετούνται πραγματοποίησαν 4 εκατομμύρια λιγότερα χιλιόμετρα με ότι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον και την εξοικονόμηση χρημάτων που διοχετεύτηκαν σε άλλα χρήσιμα έργα και δράσεις για τους πολίτες. Με την κατασκευή και λειτουργία του ΣΜΑ είπε ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ πείσαμε και τους πιο δύσπιστους και αποδείξαμε στην πράξη ότι ο ΣΜΑ όχι μόνο δεν δημιούργησε κανένα απολύτως περιβαλλοντικό πρόβλημα στην περιοχή αλλά αντιθέτως έλυσε πολλά και κυρίως συνέβαλλε στην σημαντική αναβάθμιση της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ο κ. Γεράνης ευχαρίστησε τον σεβασμιότατο μητροπολίτη κ. Βαρνάβα για την τεράστια προσφορά του στην προβολή των προβλημάτων της Δ. Θεσσαλονίκης ενώ ανακοίνωσε ότι θα τοποθετηθεί μια επιπλέον πρέσα για την μεταφόρτωση των βιοαποδομήσιμων απορριμμάτων από τους καφέ κάδους που θα συμβάλει στην περαιτέρω βελτίωση της λειτουργίας του ΣΜΑ. Από την πλευρά του ο σεβασμιότατος κ. Βαρνάβας τόνισε ότι παρά το ότι το έργο του ΣΜΑ συκοφαντήθηκε και πολεμήθηκε άγρια, αποδείχτηκε έργο θετικό που βοήθησε σημαντικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων και του περιβάλλοντος. Δώσαμε μάχη με τους «εν αδίκω αγωνιστές» είπε  χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΕΔ ΚΜ Λ. Κυρίζογλου και κερδίσαμε ένα σημαντικό έργο που κοσμεί την περιοχή μας, βοηθάει στην εξοικονόμηση χρημάτων και αναβαθμίζει την δύσκολη υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων ενώ κάλεσε την τοπική αυτοδιοίκηση να ξεπεράσει τις «ψυχώσεις» και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και να προχωρήσει σε πιο δραστικές λύσεις όπως είναι η ενεργειακή αξιοποίηση των απορριμμάτων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο δήμαρχος Παιονίας Χρ. Γκουντενούδης, ο αντιδήμαρχος Βέροιας και μέλος της ΕΕ του ΦοΔΣΑ Β. Παπαδόπουλος, ο ΓΓ Γραμματέας του ΦοΔΣΑ Στ. Λαφαζανίδης και πολλοί εργαζόμενοι.

Κοινοποιήστε αυτή την είδηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
error: