Επίσκεψη στη Γαλλία

Θέμα: Γεράνης Μιχάλης «Είναι επιτακτική ανάγκη πια μέσα από την κυκλική οικονομία να κάνουμε το άλμα στην ολοκληρωμένη διαχείριση. Σκοπός της επίσκεψης μας ήταν να ενημερωθεί η Αυτοδιοίκηση της Κεντρικής Μακεδονίας για τις νέες τεχνολογικές μεθόδους που εφαρμόζονται στην ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων προκειμένου να δοθεί οριστική λύση αναφορικά με την ενεργειακή αξιοποίηση τους».

Τετραήμερη επίσκεψη στη Γαλλία πραγματοποίησε ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας το διάστημα 14 – 18 Μαϊου προκειμένου να ενημερωθεί για τις σύγχρονες εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων.

Στην αποστολή που διοργανώθηκε από κοινού με το Ελληνογαλλικό Εμπορικό – Βιομηχανικό Επιμελητήριο συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Μιχάλης Γεράνης, μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής , Δήμαρχοι από την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Κυρίζογλου Λάζαρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Γιουτίκας Κων/νος , ο Επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Μετάδοσης και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ κ. Περκουλίδης Γιώργος, στελέχη του συνδέσμου και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης τα μέλη της αποστολής συμμετείχαν σε δυο ενημερωτικές ημερίδες για τις καινοτόμες τεχνολογίες ολοκληρωμένης διαχείρισης και ενεργειακής αξιοποίησης στερεών αποβλήτων ενώ ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις μονάδων εντός κατοικημένων περιοχών, στην ευρύτερη ζώνη του Παρισίου.

Παράλληλα η Αποστολή του ΦΟΔΣΑ επισκέφθηκε το εργοστάσιο ανάκτησης βιοαερίου Saint Maximain το Κέντρο Διαλογής Viller Parisis , το εργοστάσιο ενεργειακής αξιοποίησης ISSY – LES – MOYLINEAUX στον Σηκουάνα , το Διεθνές Κέντρο έρευνας και διαχείρισης πλαστικών αποβλήτων και άλλων υλικών Cirsee.

Στα μέλη της Αποστολής έγινε ειδική Παρουσίαση του συστήματος διαχείρισης αποβλήτων της περιοχής της Λυόν , της Περιβαλλοντικής Έκθεσης Rollutec όπως και της νέας μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Ivry του αντίστοιχου δηλαδή συνδέσμου δήμων της περιοχής του Παρισίου.

Από την πλευρά του Περιφερειακού συνδέσμου ΦΟΔΣΑ παρουσιάστηκε η πρώτη μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή των Σερρών μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα) καθώς και η δραστηριότητα ευρύτερα του ΦΟΔΣΑ .

Κοινοποιήστε αυτή την είδηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
error: