Χαιρετισμός Προέδρου

A_6674

Φίλες και Φίλοι,

Είναι χαρά μου να απευθύνω αυτόν τον προσωπικό χαιρετισμό  και να σας προσκαλέσω να περιηγηθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο ΦΟ.Δ.Σ.Α Κεντρικής Μακεδονίας , είναι ο θεσμοθετημένος φορέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αρμόδιος για την διαχείριση των αστικών απορριμμάτων, την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την ανάπτυξη ερευνητικών προγραμμάτων σχετικά με τα απορρίμματα.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε μπει σε μια νέα εποχή που η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις παγκοσμίως. Τα σκουπίδια είναι μια δύσκολη αλλά σημαντική υπόθεση για το μέλλον των πόλεων και όπως λέει ο ΟΗΕ αλλά και η Παγκόσμια Ένωση Μητροπολιτικών Δήμων η ποιότητα της διαχείρισης απορριμμάτων σε μια πόλη είναι αντιπροσωπευτικός δείκτης για την ποιότητα της δημοτικής διακυβέρνησης σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Ό νέος Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας (ΦΟΔΣΑ), στόχο του έχει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια Κοινωνία Μηδενικών Αποβλήτων με μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των φυσικών πόρων,που θα ανταποκρίνεται στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής πολιτικής περιβάλλοντος καιμπορεί να ανατροφοδοτήσει την ανάπτυξη και την απασχόληση, μέσα από σύγχρονα έργα για το περιβάλλον για μια καθαρή ανθρώπινη πόλη και γειτονιά, για ένα καλύτερο περιβάλλον που θα αποτελέσει κληρονομιά για τις επόμενες γενιές!

Αναγνωρίζοντας ότι η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί πρώτιστα στάση ζωής και στοιχείο κουλτούρας όλων μας, με τη σωστή χρήση του διαδικτύου, μπορούμε να καταφέρουμε να περάσουμε τη σωστή πληροφόρηση σε χιλιάδες ανθρώπους, μετατρέποντας το από απλό πεδίο διασκέδασης σε εργαλείο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Εύχομαι η ιστοσελίδα αυτή να αποδειχθεί μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, με όλους εσάς που σας θέλουμε συμπαραστάτες στη νέα αυτή πορεία, γιατί μαζί μπορούμε να οραματιζόμαστε, να προγραμματίζουμε, να υλοποιούμε.

ΓΕΡΑΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Πρόεδρος Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Κεντρικής Μακεδονίας
Πρόεδρος Δ.Σ. Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη

Share this...Share on Facebook
This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.